Poppkorn og PopTop til Poppkorn

Tá sandsgenturnar í Poppkorn komu til Sands við síni planet fyri besta nýggja bólk, vórðu tær heiðraðar sum hetjur. 150-200 sandingar vóru samlaðir í ungamannafelagshúsinumVirkinum, ungmannafelagið bjóðaði PopTop og Poppkorn.

 

Mynd: Óskar Óskarsson

“Tit eru ein stotleiki fyri Sands bygd og fyri Sandoynna”, segði borgarstjórin á Sandi millum annað, tá hann helt røðu fyri sandsgentunum í Poppkorn á hátíðarhaldi í ungamannafelagshúsinumVirkinum sunnukvøldið.  Páll á Reynatúgvu mintist aftur á, at hava hitt hesar fittu men sera nervøsu genturnar aftan fyri pallin á MjúS festivalinum, beint áðrenn fyrstu framførsluna hjá bólkinum. Hann helt fyri, at tá hevði hann forsvorið, at tær skuldu fara at blíva ársins besti nýggji bólkur. Men menningin hevur verið ótrúlig.

 

Sett Sandoynna á Føroyakortið
Hann takkaði fyri, at tær á ein so vakran og sjarmerandi hátt hava sett Sands bygd og Sandoynna á Føroyakortið. Hetta er við til at geva bygdini eitt gott umdømi. Harumframt eru tær avbera góðar fyrimyndir fyri tey ungu í bygdini. Hetta vísir, at um tú hevur ein dreym og setur tær nøkur mál, kanst tú koma øgiliga langt, segði ein stoltur borgarstjóri. Hann handaði síðan gentunum hvør sína skál við orðunum Besti Nýggi Bólkur graveraðum. Hetta er í sær sjálvum eitt bragd, tí minnið enn 24 tímar vóru farnir, síðan Poppkorn vann heiðurslønina. Tað hevur kravt sín mann, at fáa ein gravør til arbeiðis sunnudag.

 

Minnast tær góðu løturnar
Tað var Ungmannafelagið Virkið og Sands kommuna, ið skipaðu fyri hátíðarhaldinum. Páll á Reynatúgvu sigur, at hann heldur, at tað er av alstórum týdningi at minnast teir góðu dagarnar, tí teir ringu skulu nokk koma av sær sjálvum.  Hann sigur, at hann minnist, tá hann við føroyska fótbólts landsliðnum í 1989 vann gull á Oyggjaleikunum, og sostatt gjørdist fyrsti sandoyingum, ið vann gull í eini tílíkari kapping. Tá kendist tað eitt sindur hugstoytt, at eingin lat við seg koma í Sands bygdaráði. Tí hann vildi fegin deila gleðina við bygdafólkið. Hann sigur, at tílík herðaklapp hava stóran týdning fyri ung fólk, tí vildi bygdaráðið sjálvandi heiðra Poppkorn.

 

Poppkorn og blómir
Umframt borgarstjóran, hildu William Davidsen formaður í Ungmannafelagnum, og Hanna Sørensen frá Heimasmissiónini røðu. Poppkorn hava sungi fyri Heimamissiónini, og hava tí tilknýti til felagskapin. Bæði Virkið og Heimamissiónin handaðu Poppkorn blómir.

Løtan gjørdist stak væl eydnað eini 150-200 fólk høvdu leita sær í Virkið, har varð bjóða kakir og kaffi til tey vaksnu og PopTop og poppkorn til børnini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *