Frálík nýggj løg við Lenu og Niclas

Lena spældi hópin av nýggjum tónleiki á konsertini í Mentanarhúsinum á Islandsbrygge og frálíka framførslan bar boð um eina sera spennandi fløgu, ið væntandi kemur út fyri jól.

FO-Invasion í Mentanarhúsinum á Islandsbrygge endaði við góðum dansi við Eyðuni, Terja og eini manning, ið taldi føstufressar og Pætur við Keldu. Hetta gjørdist endin á einum kvøldið við góðum tónleiki, eldgyklan og mótasýningum, ið eisini høvdu sínar góðu løtur. Høvuðsnavnið í fyrra partinum av kvøldinum var Lena Anderssen, og hon livdi væl upp til heiðurin sum høvuðsnavn.

Lena og maðurin Niclas skuldu upprunaliga spæla tvey sett á konsertini, men av tí, at Lena alla vikuna hevði ligið við krími og pínu í hálsinum, varð avgerðin, um at spæla ella ikki,. tikin leygarmorgunin. Tó hættaði Lena sær ikki at taka tvey set. Tí tók Høgni Lisberg fyrsta settið fyri hana. Hann hitaði fólk væl upp. Tá Lena kom á pallin var tó eingin slingur í valsinum, og røddin tyktist als ikki merkt av krími. Lena er við tíðini vorðin tann sterkasti kvinniligi føroyski solisturin. Hon spælir og syngur altíð væl við stórari nærveru og innliving, her tykjast ikki at vera nøkur ring kvøld. Hennara konsertskrá tykist altíð gjøgnumførd og væl umhugsað, so heildarútrykkið er hvørja ferð fantastiskt.

Á konsertum farna árið hava nógv nýggj løg sníkt seg inn í skránna, men hetta kvøldið vóru eisini onkur løg, ið eg ikki hevði hoyrt áður. Hetta gjørdi upplivingina uppaftur meira serliga. Her kann eg nevna rokkløgini It Wasn’t My Fault og Yes I Am, ið veruliga rokkaðu og vístu eina eitt sindur ráa síðu av Lenu, ið vónandi ikki verður oyðiløgd í framleiðsluni av fløguni.

It Wasn’t My Fault er um at vaksa upp í einum heimi, sum ikki er perfekt, og tað viðførið, ið hetta gevur tær í lívinum. Eitt gott lag, ið hevði hesi persónligu fingramerkini og røttu mongdina av hjartablóði, ið tykist at merkja nýggjaru løgini hjá Lenu. Yes I Am tykist eisini at vera eitt sera persónligt lag, ið hevur eitt slag av grunge kenslu, ella kanska eina eitt sindur hardkor kontri rokk kenslu.

Vit sluppu eisini at hoyra nøkur av teimum eldru løgunum á nýggju fløguni, og her vóru serliga tey bæði inniligu løgini Budding Rose og Stones In My Pocket sterk. Stones In My Pocket hevur verið betur enn hetta kvøldið, men er samstundis eitt av bestu løgunum hjá Lenu, so tað er altíð eitt hæddarpunkt. Budding Rose kom veruliga til sín rætt hetta kvøldið. Lagið leiður tankarnar til Suzanna Vega við ein Tom Petty tvisti, og verður sera spennandi at uppliva á fløguni.Veikasta lagið á kvøldinum var  These 3 Things, ið mest av øllum tyktist sum ífylla, tó var tað heilt ok og taldi ikki niður fyri heildarupplivingina. Spæliskráin varð kryddað við tveimum løgum av síðstu fløguni hjá Lenu. Løgini Dawn og Seasons Will Change riggaðu væl inn í skránna.

Lena greiddi frá, at hon, maðurin Niclas og Óli Poulsen arbeiða við gera nýggju fløguna lidna. Tey vóna at verða liðug við hana sum skjótast, soleiðis at hon kann koma út fyri jól. Eg eri ein, ið bíði við spenningi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *