Landsstýrismaður hjálpti til við bjargingararbeiðinum

Karsten Hansen hjálpti til í bjargingararbeiðinum, tá ódnin rakti Summar Festivalin. Royndi bjarginarfelagslimurin metur tað vera eitt undur, at eingin kom álvarsliga til skaðis.

 

Millum tey, ið hjálptu til við bjargingini á Summar Festivalinum, tá stóra mat- og skeinkiteltið og minna teltið við búffasøluni hjá Hotel Norð fóru í eini hvirlu, var Karsten Hansen løgtingslimur fyri Miðflokkin.
– Eg varð ringdur upp av dóttrini. Tað eru hon og maður hennara, ið hava búffasøluna. Eg var júst tá staddur í 85 ára føðingardegi, men fór beinanvegin avstað. Føðingardagurin var á Gerðum, og eg búgvi í Vìkunum, so hóast eg var í góðum klæðum, metti eg meg ikki hava stundir at fara heim at skifta, sigur Karsten, ið var á staðnum longu áðrenn limirnir í Bjarginarfelagnum.

Eitt undur
– Har var øgiliga kaotiskt. Eg haldi, at tað er eitt undur, at eingin fekk álvarsligan skaða. Eitt nú fór stórar jarntunnur á flog og kundu rakt onkran, sigur Karsten, ið sjálvur hevur verið limur í bjargingarfelagnum siðan 1975 og ofta hevur verið við í bjargingum. Hann vísir á, at lítla teltið við búffasøluni inntil hósmorgunin stóð frammanfyri hitt størra teltið, men at tað hevði verið nakað ábært, so tí varð tað flutt. Hevði teltið staðið fyri, tá telt og tunnur fóru á flog, kundi vannlukka staðist av tí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *