Vevmiðlarnir høvdu jóladagar

Vevmátingarlistin hjá Gallup vísir, at nógv stórtíðindi vóru í farnu viku. Við Olshanu á Flesjunum, nýggjum formanni í Fólkaflokkinum, Summar Festivali, ið fór á flog og trupulleikum við flogferðsluni, hevur áhugin at lesa tíðindi á netinum ongantíð verið størri.

Alnetið

Portalurin hjá Føroya Tele og Sosialinum, portal.fo, var sum vant nógv mest lisna síða á listanum yvir føroyskar heimasíðir. Við nærum trimum milliónum sýndum síðum er hetta so ruddiligt føroyskt met. Við hesum tekur síðan sambært Gallup.fo fjórða pláss á North Atlantic List.

Summar Festivalurin blásti tølini upp
Eisini tónleika- og ungdómsportalurin hjá Føroyar Tele, planet.fo, setti ruddligt met á øllum økjum. Bæði tá talan er um brúkarar, vitjanir og sýndar síður. Her er tað uttan Summar Festivalurin, sum hevur gjørt sítt til. planet.fo hevði framgongd við heili 79,7% í brúkarum í farnu viku, meðan talið á vitjanum fór upp við 186,4%, og talið av sýndum síðum fór upp við 159,4%.

Aðrar síðir høvdu eisini vøkstur, sum t.d. football.fo, ið hevur mundandi fleiri brúkarar, nú Formuladeildin er byrjað aftur.
floghavn.fo tekur egið met í vitjanum. Flogferðslan hevur verið óstøgugt, og stórur áhugi varð helst, um nøvn sum Kim Wilde, Bryan Rice og Scorpions fóru at lenda ella sleppa úr Íslandi aftur. Eisini ask.fo heimasíðan er nógv merkt av, at eitt nýtt lestrarár byrjar.
Skemti og hugnasíðan nym.fo tekur egið met, bæði í vitjanum og sýndum síðum.

Ikki øll fylgdu við
Tíðindaportalurin hjá Vikublaðnum, vikublad.fo hevði eisini ein ávísan vøkstur hesa vikuna, meðan heimasíðan hjá Dimmalætting kanska ikki hevur havt líka stóran vøkstur sum eitt nú vikublad og portal.fo.Bæði talið á vitjandi og sýndum síðum er fari upp millum sjey og átta prosent, men talið á vitjanum ert bert fari upp við 1,8%. Heldur ikki uf.fo hevur megnað at fylgt við hinum og síðan hjá Útvarpinum hevur afturgongd á øllum økjum. Tó skal havast í huga, at uf.fo hevur havt stóra framgongd seinastu mánaðirnar.
Meðan bæði planet.fo og portal.fo hava havt stóra framgongd, hevur triði portalurin hjá Føroya Tele og Sosialinum, sportal.fo ikki megnað at fylgt við. Hóast fótbóltskappingin er farin aftur í gongd og føroyingar hava spælt UEFA fótbólt, so hevur síðan afturgongd á øllum økjum. Hetta kemst ivaleyst av at kappróðurin er liðugur. Hesin portalur heldur tó fast í støðuni, sum Føroya triðmest eftirhugda síða.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *