Við Marius í balli hjá Armando

Pallurin í Flagstjaldinum var umbygdur til hugnaligu stovuna hjá Armando, tá Marius og hinir í bólkinum bjóðaðu til hugnaliga tónleikaveitslu.

Flagstjaldið er nógv, men hugnaligt er tað ikki, og tí var tað heilt løgið at traðka inn har og síggja, hvussu hugnaligur pallurin var, tá Marius og bólkurin spældu leygarkvøldið. Veggir við stríputtum tapeti, vóru settir upp, og á pallinum var innrættað við lenistólum og standilampum. Á veggjunum hekk ein einsamøll LP og ein gittarur millum myndirnar.

Frásøgumaðurin Ólavur Presley var fyrstur á pallin, men har er eingin rødd eftir, so illa hann hevur rópt seinastu dagarnar. Okkurt fullkomiliga óskilligt gralaði úr honum og áðrenn hann hevði bjóða bólkinum vælkomnum, hevði Armando smitað hann út úr sínari stovu. Armando vann herfyri fyrstu heiðursløn á árligu yvirskeggjaveitsluni, og í síni Hawai skjúrtu og Bermuda shortsi bjóðaði hann Marius og bólkinum inn til ball hjá Armando.

Karmarnir vóru sostatt heldur  øðrvísið, til hesa framførsluna enn vanligt er, og tað riggaði væl til nýggju útgávuna av Marius, har ravmagnsrokkurin er skiftur út við kassagittarar, slagverk og harmoniku. Allir tónleikararnir vóru framúr, og stuttligt var at hoyra, hvussu væl tað riggaði við røddunum hjá Hans Mariusi saman við gamla Flux trummuleikaranum Sveini Gaard Olsen, ið eisini spældi slagverk.

Meðan Armando gekk runt, bjóðaði snaps, roykti sigar og annars var hugnaligur, legði bólkurin fyri við sínum friðarligu løgum, ið vóru meira hugnalig enn ball kend, og hetta gjørdi at eftir nøkur løg, var larmurin av festivalgestum um at gerast órógvandi til framførsluna, stutt sagt var ikki so nógv ball yvir tónleikinum.

So tók Armando yvir, sum tann góði verturin hann var, og vildi sleppa at dansa, hann rann út millum áskoðararnar og dansaði. Meðan Marius við einum eitt sindur meira lívligum enda, endaði við lívligu løgunum “One In The Masses”, “Eyes” og “Walk The Road Alone”, og tá vaknaði áskoðarafjøldin, og ballið gjørdist fullkomið.

 

One thought on “Við Marius í balli hjá Armando”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *