Hevur dómarin ein avgerandi leiklut í X-Factor?

Ná, so situr man her og bíðar fyri at vita hvør endar í X-Factor finaluni í ár. Øll fýra hava sungið tvey løg í kvøld og eitt í síðstu viku, og vit hava atkvøtt. Úrslitið av hesum kemur um eina løtu, og tað er longu givið, at verður føroyski luttakarin Sveinur Gaard Olsen ikki millum tey trý, ið fáa flestu atkvøðurnar, so verður tað Pernille, ið fær allar sínar luttakarar í finaluna. Hetta fær meg at hugsa nærliggjandi tankan, hava dómararnir nakað sum helst at siga, í hesari kappingini.

 

Pernille hevur í stuttum verið ein elendigur vegleiðari, hon man vera absolutt ringasta vegleiðarin av teimum trimum, og alíkavæl hevur hon fingið sínar ungu sangarar heilt fram. Tí tey longu frammanundan taldust millum bestu talentini.
Eg eri so sára samdur við Blachmann, sum segði tað so væl í kvøld:

 

– Du havde guld og lavede det om til jern.

 

Tað var eingin ivi í mínum huga, áðrenn fyrsta liveshowið um, at Ida fór at vinna kappingina. Hennara rødd, sjarma og behagiligheit, var klassar frammanfyri øll hini, og hon var eitt tað mest áhugaverda talentið, ið vit hava sæð í hesari kapping.

 

Men viku aftan á viku hava framførslurnar hjá Idu verið skuffandi. Absolutt hava tær verið ok, men ikki verdigar fyri ein stórfavoritt. Haldi ikki, at hon hevur verið best nakað kvøld.

 

Pernille blívur við at endurtaka, at hon letur sínar artistar bestemma, og júst hetta er problemið, serliga tá man hevur teir ungu artistarnar, tí tey nemmiliga hava tørv á vegleiðing. Her hevur Pernille svikið illa, ikki bara okkum hyggjarar, men eisini hesi ungu, ið hava tørv á kønari vegleiðing.

 

Um, sum mest sannlík er, tað verður ein av teimum ungu, sum vinnur, so verður tað uppá tross av vegleiðingini hjá Pernille, heldur enn orsaka av vegleiðingini hjá henni, og tað er óheppið.

 

Harafturímóti hevur Blachmann skapt spennandi ting saman við sínum bólkum, og tað var veruliga synd, at Jean Michel og Nicoline Simone fingu okkurt slag av samleikakreppu mitt í øllum. Tí tey vóru framúr góð, bæði tvey, men uppaftur meira saman.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *