Lippukassin – Ósannlík aliansa

Í tinginum skapast ofta ósannlíkar aliansur, og í hesari grein, ið eg skrivaði í 2006, verður ein aliansa millum teir báðar fyrrverandi tinglimirnar Óla Breckmann og John Johannesn um manglandi málførleika í umsitingini, umrødd. Hendan aliansa var tó sambært Jenisi av Rana nakað tvætl og skyldaðist mest av øllum, at Óli og John vóru ov illa fyrireikaðir.

 

Óli Breckmann saknar greiðari orðingar í viðmerkingum til lógaruppskot, ið koma á tingsins borð. Hann skeyt upp, at fyrisetingin setti eitt blaðfólk ella onkran tílíkan, ið dugir at skriva á greiðum føroyskum máli, hvat málini snúgva seg um….John Johannesen, tingmaður fyri Javnaðarflokkin gav Óla Breckmann rætt í sínum atfinningum og fanst sera hvassliga at fyrisitingini. Hann segði, at málbrúkið í lógaruppskotum, sum koma frá fyrisitingini, gerst løgnari og løgnari og torskildari og torskildari. Hann vísti á, at hetta er sera álvarsamt. Tí tað er alneyðugt, at vanligi borgarin skilur landsins lógir

Les greinina “Landsfyrisitingin hevur brúk fyri málsligari vegleiðing”  her

 

Úr lippukassanum
Eg lati lokið upp á lippukassanum og stingi hondina niður og taki fram brot úr onkrari grein úr savninum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *