Lippukassin – Súrlig men gandakend nátt í Keypmannahavn

Mynd: Símun Jóanesarson.

Bíðirøðin er long fyri at sleppa inn á Skarv hetta leygarkvøldið. Tá onkur fer út, sleppa onnur inn. Hetta er heldur sjáldsamt á føroyska vertshúsinum. Ein grønlendari stendur sum eitt spurnartekin og skriðar sær í nakkanum. Hann spyr undrandi “Hvad sker der her i aften?”. Eg greiði honum frá serligu støðuni hjá Kára P. millum útisetar. Eingin hevur so rámandi lýst útisetalívið í Keypmannahavn, sum Kári P. ger í sanginum Súrligar nætur í Keypmannahavn. Hann er fyri útisetar uttan iva tann størsti føroyski trubadururin. Grønlendski spyrjarin ristir bara við høvdinum stendur ivasamur eina løtu og fer so okkurt annað stað.

 

(…) Kári leggur trygt frá landi við Villum víddum. Fólk troðkast saman framman fyri pallinum. Tey syngja við harðari enn Kári og ljóðannleggið megna. Hetta er ein stórfingin løta, Skarv livur við, Kári er hirðin og vit eru hansara flokkur. Tá hann trívur í Súrligar nætur í Keypmannahavn gerst løtan nógv størri enn ein konsert, karmar, áskoðarar og Kári renna saman í okkurt heilt gandakent. Kári er komin heim.

 

Les alla reportaguna, frá frálíka kvøldinum á Skarv, tá Kári P. og Høgni Lisberg á vári 2006 fyltu føroysku útisetabarrina á tremur.

Úr lippukassanum
Eg lati lokið upp á lippukassanum og stingi hondina niður og taki fram brot úr onkrari grein úr savninum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *