Hatta er ikki eitt kamar!

Hatta er ikki eitt kamar, hatta er eitt borð sum stendur uppiá nøkrum kassum uttanfyri, orðini eigur mín fýra ára gamli og serstakliga fitti sonur Tummas, ið saman við mær hugdi at Spískamarinum við karismatiska sjónvarpskokkinum Gutta Winther.

 

Tummas hevði sitið í púra upptikin av telduskíggjanum, har Gutti heintaði rabarbur, fann røttu ølina og bakaði drýl. Tá Gutti so fór við bili til Árnafjarðar, var Tummas skjótur at viðmerkja, nú fer hann at fiska, og tá Gutti løtu seinni var umborð á einum báti, greiddi Tummas mær errin frá, at hetta var tað, sum hann hevði sagt fór at henda.

 

Hygg at Gutta Winther á Borðoynni her

 

Hóast eg gekk eitt sindur frá og til sendingina, tí eg hevði sæð størsta partin av henni í sjónvarpinum, so var Tummas klistraður til skermin, og tá Gutti skuldi servera matin á einum heimagjørdum borði úti í vøkru náttúrini, so letur í Tummas: “Hatta er ikki eitt kamar, hatta er eitt borð, sum stendur úti uppiá nøkrum kassum uttanfyri”, tað tók mær eina lítla løtu at skilja, at hann refereraði til heitið á sendingini, Spískamarið.

 

Sjálvt eftir, at sendingin var liðug, sat hann bara og hugdi inn í skíggjan og prátaði um tað, sum hann hevði sætt. Tá eg spurdi hann, um hann vildi síggja ein part afturat, bleiv hann spentur og glaður og so var fyrri parturin í Saksun settur á, og Tummas sat heilt bergtikin og hugdi at allari sendingini. Hetta er frálíkt sjónvarp til ung og gomul.

 

Hygg at Gutta Winther á Borðoynni her

 

Well, mítt poeng var ikki bert at fortelja, at eg eigi skilagóð børn. Eg vildi faktiskt rósa Kringvarpinum fyri hesar frálíku sendingar. Sum tað er syndarligt, at politiski myndugleikin ikki virðir, hvussu týdningarmikil  hesin miðil er fyri okkara samleika sum tjóð.

 

Sum tað er syndarligt, at Kringvarpsstjórin bert hevur latið standa til, og nú amputerar helvtina av sendiflatuni. Sum tað er synd, at tá Kringvarpsstjórin roknar, so má man siga 30 fólkum upp fyri at  spara einar tríggjar milliónir + lønarvøkstur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *