Væl bendar spónir við Kára Sverrissyni

Kári Sverrisson er kanska mest sermerkta og í mínari fatan besta mannliga sangrøddin vit hava, eisini er hann ein frálíkur tónasmiðjur, sera egin og ein eminentur søgusigari.

 

20130911-000442.jpgBendar Spónir eru nakrir av okkara mest spennandi og øðrvísi tónleikarum. Teir hava spælt saman, síðan teir vóru smádreingir. Eg minnist meg at hava hoyrt teir spælt til onkran sjónleik fyri eini 5-6 árum síðan, tá var tað meira fitt enn beinleiðis gott, men nú eru teir blivnir ótrúliga dugnaligir. Eg havi hug at taka tangentleikaran Mattias Kapnas og Trummaran Per Ingvaldur Højgaard fram, tí teir eru so super.
Bendar Spónir hava so eisini í sambandi við hesa útgávina styrkt seg við Heðini Ziska Davidsen á tøknikki, Mikal Blak á bassi á nøkrum løgum, og Ólavi Jákupssyni og Unn Patursson á røddum.

 

Jóannes Nielsen, er soleiðis uttan samanbering nógv tann besti núlivandi føroyski yrkjarin. Hetta hava vit í Føroyum kunna ásanna í nógv ár, men eisini í umheiminum byrja tey at leggja til hetta, og hansara bøkur vera umsettar til alsamt fleiri mál.

 

So hetta kann gerast ein fantastiskur koktail, men hóast rávørurnar eru fantastiskar, so er ikki altíð at blandið blívur líka gott. Men lukkutíð á hesari fløguni er blandið perfekt.

 

Hetta eru nøkur av teimum tingunum, ið eg og Eyðfinn Jensen koma inn á, tá eg vitjaði í sendingini Brunsj við fyrsta tónleikaummælinum á hesari vetrarskránni. Lurtið eftir ummælinum av Kára Sverrissyni og Bendum Spónum

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *