Listarfólk mótmæla snævurskygninum í homFObia

Herfyri meldaðu rokktónleikararnir í 200 Hvalvíksprest fyri lesararabræv, ið hesin skrivaði í bløðunum áðrenn jól, har hann millum annað setti samkynd í bás við pedofil. Nú er ein annar listarmaður farin í herðna ímóti snævurskygninum.

 

Fjøllbroytti listarmaðurin Ole Wich fer á heimasíðu sínari inn í stríðið fyri rættindunum hjá teimum samkyndu. Ole Wich sigur í lesarabrævi í bløðunum hesa vikuna, at hann fer at royna at spjaða sloganið homFObia, so nógv sum tilber. Hann ger hetta fyri at mótmæla, at 1500 føroyingar noyðast at liva uttanfyri landoddarnar orsaka av, at teirra kynsliga sannføring er ein onnur enn tann hjá meirilutanum.

 

Hann greiðir í lesarabrævinum frá, at hann gjørdist øgiliga rørdur, tá hann í august sá hvussu yvirraska tey samkyndu, sum gingu skrúgongu vóru av uppmøtingini í Tinghúsgarðinum: “Det rørte mig meget at fornemme, at denne gruppe af udstødte ikke forventede at blive godt modtaget. De forventede faktisk ikke, at deres medmennesker var villige til at bruge et par eftermiddagstimer på at vise vi var solidariske med deres situation. Det gik op for mig at de homoseksuelle færinger aldrig forventer at blive accepteret af deres medborgere i deres eget fædreland. De håber på accept, men forventer den ikke.” .

 

Hann sigur harumframt, at hann saknar, at tey moderatu kristnu gera vart við seg og vísa, at tey ikki vilja hava at Føroyar verður eitt afturstandandi fundamentalistiskt samfelag, ið vegna snævurskygni ikki vil mennast.

 

Ole Wich er  beinleiðis farin í herðna í móti snævurskygninum. Á heimasíðu síni hevur hann lagt fílir út við homoFObia merkinum, myndir av bíblium á forboðskeltum við tekstinum “Bibelfrit område” og eitt merkið, ið verður køvt undir eini bíbliu. Til ber at taka mekini niður ókeypis, ella at fáa tey sum klisturmerki ella plakatir fyri ein ávísan kostna.

 

One thought on “Listarfólk mótmæla snævurskygninum í homFObia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *