Føroyskur punkur á SPOT Festivalinum

Tann størsti vinnufestivalurin í Norðanlondum kunngerð á heimasíðu síni, at føroysku bólkarnir The Dreams og 200 skulu spæla á ársins festivali, ið verður hildin í Århus fyrst vikuskiftið í juni.

 

Felagskapurin aftan fyri SPOT Festivalin boðar í dag frá, at teir báðir fremstu føroysku punkbólkarnir 200 og The Dreams verða á ársins festivali, ið er fyrsta vikuskiftið í juni.

 

Á heimasíðu síni skrivar festivalurin: “…som noget nyt bliver færøsk musik i år præsenteret i samarbejde med Nordens Hus i Thorshavn:  The Dreams med frontmanden Swardi spiller ny punk uden grænser – trioen blev opdaget af popdivaen Anastacia og a&r-legenden Olivier Bezadi i forbindelse med MTV-realityshowet “The A-Cut”, hvor gruppen blev nummer tre. Og 200 byder på politisk satire sunget på færøsk med Elvis-vokal! Gruppen så dagens lys i 1996 med det formål at bevise, at alternativ rock kan synges på modersmålet.

 

SPOT – Festivalurin verður  sæddur, sum ein tann týdningarmikli festivalurin fyri nýggjar bólkar, fleiri hundra fólk úr tónleikaídnaðinum koma á hvørjum árið til festivalin, og eitt nú okkara egni Teitur fekk síni fyrstu sambond, ið seinni gjørdist ein sáttmáli við Universal á hesum festivali.

 

Hetta er fyrstu ferð, at The Dreams luttaka á stóra festivalinum í Århus, meðan bæði Niels og Uni úr 200 spældu á festivalinum í 1999 við MC-Hár.

 

Tað var ein glaður Niels Arge Galan, ið vit fingu fatur á í gjár. “Tað at verða valdur í millum allar teir bestu bólkarnar í Føroyum, ið luttóku á Showcase’ini  í Kagganum er kul. Vit hava fingi nógv rós í Føroyum, men tað er eitt herðaklapp, at útlendingar eisini dáma okkum”, sigur Niels

 

Eisini umboðsmaðurin hjá The Dreams Sverre Nolsøe segði, at bólkurin var glaður um hetta herðaklapp, og at teir gleddu seg til luttøkuna á festivalinum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *