Alice In Chain fekk Vega upp á kók

Í kvøld spældi amerikanski rokkbólkurin Alice In Chains sína fyrstu konsert í norðurlondum í nógv harrans ár, og frá fyrstu løtu kókaði í útseldu konserthølunum.

Alice In Chains vóru altíð tann av bólkunum, ið riðu á sokallaðu grunge alduni, ið mær persónliga  dámdi best. Løgini eru stutt sagt so øgiliga góð. Orkan í bólkinum var ótrúlig, og so var tað sangarin, Layne Staley, hvørs rødd hevði eina inniligheit og orku, ið Eddie Wedder, Chris Cornell, Kurt Cobain og Scott Weiland bert kundu droyma um. Tá Staley doyði fyri nøkrum árum síðan, doyði eisini vónin hjá mær at uppliva bólkin á konsert. Men hetta mánakvøldið í juni, stóð eg á balkongini í Vega undir liðuni á amerikansku songkvinnuni Beth Hart og upplivdi hendan rokk dinosaurin vakna aftur og tað víð lít.

 

Sannførandi sangari

Teir tríggir gomlu Alice In Chains limirnir Jerry Cantrell á gittar og kór, Sean Kinney á trummum og Mike Inez á bass hava valt at endurstovnað bólkin og hava boðið sangaranum úr verkætlanini hjá Jerry Cantrell, William Duvall við á konsertferðina. Lat tað vera sagt beinanvegin, at eg ongar vónir hevði um, at Duvall kundi lyfta arvin eftir Layne Staley, men tað kundi hann. Røddirnar hjá teimum báðum liggja øgiliga tætt uppat hvørji aðrari, og Duvall megnaði so sannførandi at syngja seg ígjøgnum øll Alice In Chains hittini, at tey mundu vera fá, ið saknaðu Staley hesa løtuna.

 

Minni ræðandi útstráling

Satt at siga meti eg, Duvall vera ein sera góðan avloysara fyri Layne Staley í Alice In Chains, og hóast Duvall ikki alment er vorðin limur í bólkinum, tykist hann longu sum ein fastur partur av bólkinum á pallinum. Hann smæðist í øllum førum ikki burtur ímillum.

Duvall er sjarmerandi og riggar væl inn, tó hevur hann ikki somu næstan ræðandi útstráling, ið Staley hevði. Serliga fyrstu minuttirnar av konsertini tyktist hann eitt sindur ótryggur, men hetta gekk skjótt yvir, og samanumtikið var avrikið avbera gott. Hann er bara ikki heilt líka sterkur oddamaður sum Staley, men ein kann spyrja seg sjálvan, hvør er tað?

Eitt, ið eyðkennir ljóðið hjá Alice In Chains er røddin hjá Jerry Cantrell, tá hesin syngur kór. Klangurin í røddunum hjá Cantrell og Staley riggaði ótrúliga væl, og hetta riggaði líka væl við Duvall.

 

Afturlítandi konsertferð

Henda konsertferðin hevur ongantíð verið annað enn afturlítandi. Teir tríggir limirnir í bólkinum vildu sleppa at spæla gomlu løgini, sum teir hava smíðað, fyri fólki aftur, og at døma eftir nógvu útseldu konsertunum, so vil fólk fegin hoyra løgini. Bólkurin spældi við nógvari spæligleði og salurin kókaði beinanvegin. Samspælið millum bólk og áskoðarar var frálíkt, og tað tyktist sum tónleikararnir fingu eyka orku av góða stemninginum. Teir spældu sum ein livandi vera, ið fevndi okkum øll.

 

Nógv av Dirt

Sangskráin var dominerað av løgum av meistarverkinum Dirt, ið telist millum bestu rokkfløgur nakrantíð. Har vóru løg sum Dam That River, Rain When I Die, Down in a Hole og Them Bones. Tað var heldur eingin ivi um, at tað vóru løgini av Dirt, ið fingu best lív í áskoðararnar. Serliga tá eykaløgini Rooster og Would koma á skránnu skrálaði alt við, og í Would hoppaði allur salurin í takt.

 

Tríggir gestir

Á konsertferðini hava ymiskir gestatónleikarar verið á pallinum við Alice In Chains, m.a. hava fólk sum James Heathfield úr Metallica, fyrrverandi Panthera sangarin Philip Anselmo og Billy Corgan úr Smashing Pumpkins luttikið á konsertum. Tí var tað eitt sindur av spenningi, um nakar mundi vera gestatónleikari á hesi konsertini, og fólkið varð ikki skuffað. Fyrstu gestirnir vóru Slipknot sangarin Corey Taylor, ið eisini syngur í Stone Sour, ið hitaði upp fyri Alice In Chains og Stone Sour gittarleikarin Josh Rand. Saman við Alice In Chains spældu og sungu teir Again av fløguni Alice In Chains. Hetta riggaði væl og allir Slipknot fjeppararnir, ið vóru komnir at hyggja at Stone Sour vóru garrvillir.

Men tá danski Metallica trummarin Lars Ulrich kom á pallin, at spæla Man In The Box av Facelift fløguni, mundi takið lyft seg av Vega. Lars Ulrich spældi á lagið á sín hátt og gav tí ein tungmálmsdám, sum klæddi lagnum væl. Lars Ulrich greiddi frá, at hann var heima í Danmark í summarfrí, og tí var komin inn á gólvið.

 

Óviss framtíð

Enn er óvíst um henda konsertferð bert er eitt upplop, ella um bólkurin ætlar sær at arbeiða saman aftur, men eingin ivi er um, at teir í Duvall hava funnið ein frálíkan sangara, ið saman við hesum frálíku tónleikarum, kann skapa okkurt sera spennandi.

 

 

Alice In Chains spældi hesi løg
Sludge Factory
Dam That River
Rain When I Die
It Ain’t Like That
Again (við Corey Taylor og Josh Rand)
Junkhead
No Excuses
Down In A Hole
We Die Young
Them Bones
Man In The Box (við Lars Ulrich)

Eykaløg
Nutshell
Rooster
Would?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *