Høgni einasti føroyingur á Roskilde Festivali

Amager Bio var umskapt til eina lítla útgávu av Roskilde Festivalinum, við teltum og gestum í veitslulag

Í gjár var samlaða skráin fyri Roskilde Festivalin kunngjørd. Hóast nógvar leysasøgur um føroyska luttøku hava ljóðað seinastu tíðina, var einki nýtt føroyskt navn á skránni, ið sostatt bert telur eitt føroyskt navn nevniliga Høgna Lisberg.

Á tíðindafundi hjá Roskilde Festivalinum í Amager Bio í Keypmannahavn, varð skráin fyri ársins festival løgd fram. Frammanundan var greitt, at Høgni Lisberg skuldi luttaka, men leysasøgur hava gingið um, at eitt nú Teit, Lenu, Gestir og 200 vóru á skránni. Eisini hevur verið ført fram í onkrum miðli, at Eivør skuldi spæla har, tó at hetta seinni var afturvíst. Tí var tað við spenningi, at Sosialurin hevði leitað sær í Amager Bio eitt hanagleiv frá føroyska miðdeplinum í Danmark, Oyrasundskollegiunum.

Frammanundan vóru 68 nøvn avdúkaði, og á tíðindafundinum vóru umleið 100 nøvn afturat avdúkaði. Tey størstu av hesum vóru ivaleyst Queens Of The Stoneage og við donskum og føroyskum eygum Nephew.

Men tað einasta føroyska navnið á plakatini við teimum 168 nøvnunum var framvegis Høgni Lisberg. Høgni skal framføra á Pavillion Junior, ið er pallurin, ið er opin dagarnar fyri at sjálvur festivalurin letur upp. Frammanundan hava bæði Clickhaze og 200 framført á hesum palli við stórum hepni.

Nógv var gjørt burturúr á tíðindafundinum, Amager Bio var umskapt til eina mini útgávu av festivalinum, við ungum fólki, ið sat millum teltini og sang og drakk øl.  Eftir at nøvnini vóru kunngjørd, spældi eitt av nøvnunum á ársins festivali bretsku Electriclane nøkur løg.

Danski fjølmiðlaheimurin var væl umboðaður á tiltakinum, tí her er talan um nógv størsta tónleikatiltak í Danmark.

 

2 nýggir pallar

Í ár eru tveir nýggir pallar á Roskilde Festivalinum Cosmopol og Astoria. Tveir pallar, ið ætlandi skulu bróta frá vanligu festival upplivingini. Cosmopol er ein rættiliga stórur pallur, ið tekur umleið 6.000 fólk. Cosmpol leggur seg eftir at bjóða eina Urban kenslu, har stórbýurin verður fluttur út á Dyreskuepladsen í Roskilde. Í ár serliga íblástur fingin úr stórbýarlívinum í London. Hesin pallur kemur í staðin fyri Metropol, har elektroniskur tónleikur áður átti innivist, partur av hesum tónleiki verður á Cosmopol, meðan annað verðu flutt út á hinar pallarnar. M.a. á hin nýggja pallin, ið tey rópa Astoria. Astoria verður ein lítil intimur pallur um dagin, har pláss verður til tað meira inniliga, ið ikki klæðir stóru pallunum, elektroniskur tónleikur, post-rokkur og annað tílíkt. Eitt nú verður nógvu leitandi tónleikur á pallinum. Hesin pallurin verður um kvøldarnar karmur um veitslur, har klub-kenslan verður endurskapt. Hesin festivalur avloysur Ballroom. Tann tónleikurin, ið var á Ballroom verður ístaðin spjaddur út á aðrar pallar.

 

Ølið í dós

Høvuðsstuðul hjá Roskilde Festivalinum er Tuborg, og tað er eingin loyna, at Roskilde Festivalurin er eitt stað har nógvar øl verða druknar. Hetta hevur ofta ført til nógv glaspetti á kampingøkinum, við tí úrslitið, at fólk sker seg. Í ár fer festivalurin í samstarvi við Tuborg, at skipa soleiðis fyri, at alt øl, ið verður selt á økinum verður í dós.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *