Túsund fólk á Fjarðafestivali

Fleiri enn túsund áhoyrarar vóru komnir saman, tá Fjarðafestivalurin fór av bakkastokki við fleiri góðum framførslum, ið óvanliga góðum karmum.

 

Umrøða

Fyrsta kvøldið á Fjarðafestivalinum var væleydnað við fleiri enn túsund áhoyrarunum, ið tyktust at hugna sær í teimum frálíku kørmunum, ið Keldan er. Hetta kvøldið var sambært Vinjardi Johansen, fyrireikarar fyrst og fremst ætla teimum, ið vanliga ganga á møti og í kirkju, sjálvur rópti fyrireikarin hetta eitt gospel sangkvøld, men tað hevði ivaleyst verið líka sigandi at kalla tað eitt sangmøti. Bróðurparturin av bólkunum løgdu upp til felagssang, og í nógvum førum var stórskíggin, sum annars hýsti Føroya Banka lýsingum, nýttur til at varpa upp tekstin í løgunum, og hetta eydnaðist væl sangurin ljómaði inniliga, tá Føroya best syngjandi áhoyrarafjøld livdi við í framførslunum.
Fyrireikararnir fegnast um, hvussu væl kvøldið hevði gingið. Tey 250 starvsfólkini gjørdu øll sítt arbeiði til lítar, verður boðað frá.
Í fjør var skráin nakað seinkað, men henda trupulleika hevði Fjarðafestivalurin loyst í ár. Bill Justinussen hevði tikið sær eina løtu burturi frá politiska meldrinum og stýrdi pallinum við eini harðari hond, so skráin var hildin. Í kvøld skilst, at onkur annar skal røkja henda leiklut, men tað er at vónað, at tað gongur eins væl sum hjá Bill.

Øðrvísi upplivingar
Útlendsku nøvnini Charizma, Jerusalem, Trond Erics og teir tveir agentarnir frá CAA lendu í gjár og eftir ætlan lenda amerikonsku stjørnurnar Pillar um tað mundið at hetta blaðið kemur í handlarnar, og hesi nøvn fara saman við eini ørgrynnu av føroyskum nøvnum at bjóða okkum upplivingar, ið uttan iva verður heldur øðrvísi, enn tær vit upplivdu fyrsta kvøldið.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *