Páll Finnur Páll vístu hvussu tað skal gerast

Sjáldan munnu so nógv fólk hava verið í og rundanum Flags Tjaldið, sum tá Føroya fremsti poppbólkur Páll Finnur Páll spældi í kvøld. Stóra mannfjøldin sang og vaggaði við til stóra sangskattin, ung sum gomul, rík sum fátøk, lærd sum ólærd.

Tað man ikki vera nakar annar bólkur í landinum, sum í so stóran mun kann fáa eina so fjølbroytta fjøld at syngja við.  Finnur nýttist ofta bert siga eitt orð so brølaðu fleiri túsund við.

Bólkurin borðreiddi við einum góðum blandi av nýggjum og gomlum, ið vísti ein livandi og skapandi bólk. Gomul løg sum Grannin, Berlandið, Rasputin, Drykkjuvísa, Fløskubumsurin, Maðurin og lívið, Viðurkenning, Fari mín egna veg, Mín russiski vinur fingu sjálvandi fjøldina at kóka, men eisini onkur av nýggju løgunum fingu góða móttøku. Hesin ummælarin vil tó viðmæla at fleiri av teimum verða gjøgnumarbeidd eitt sindur afturat, áðrenn tey verða fest á fløgu. Av nýggju løgunum var tað lagið Eg drepi meg sjálvan, ið stóð sterkast, eitt órógvandi lag, ið Finnur ognaði teimum tunglyntu.

Páll Finnur Páll eiga so nógv hitt, at tá teir fóru av pallinum, var fjøldin langt frá nøkta, og umaftur rópini rungaðu. So einasti møguleiki var at koma uppaftur og spæla løg sum Havsins Ríkið og Herbergið, áðrenn teir endaðu við Forelskaður sjónleikari. Tað skal tó eingin ivi valda um, at fullkomiliga peppaða fjøldin kundi sungið við til nógv hitt afturat.

Eftir eitt sindur trupult fyrsta og annað lag, har ljóðmaðurin bardist við rungandi teltið og broyttu umstøðurnar nú teltið var fult, koyrdi eisini ljóðparturin av konsertini væl, og hetta eigur ljóðmaðurin rós fyri.

Páll Finnur Páll vístu hvussu tað skal gerast, og nú er at vóna, at aðrir bólkar klára at nærkast hesum støðinum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *