Undskyld mig, men fuck you DR!

Nú havi eg í meira enn eina viku gingið og ilskast. So nú skal eg hava hetta burturav mær:

 

– Undskyld mig, men fuck you Danmarks Radio!

 

Hetta hendir eftir, at eg var í Norðurlandahúsinum við synum og svigardóttir og tók móti Sveini Gaard Olsen, tá Danmarks Radio og beiggi Svein, Hatespeech legendan Jákup Pauli Gaard Olsen skipaðu fyri surprise veitslu fyri føroyska X-Factor finalistinum.
Konsert og tiltak sum heild var fínt. Tað sum irriteraði meg, var at Sveinur absoulutt skuldi tosa danskt við áskoðararnar millum løgini, at James Olsen partú skuldi presentera hann á donskum, og at tá Sveinur einaferð tosaði føroyskt millum løgini, so komu beinanvegin strong boð frá filmsliðnum um at skifta til danskt.

 

Tað føldist skeivt og pínligt, og tað var ikki veruleiki, men ein tillagaður veruleiki. Pyntan og homogenisering av málsliga fjølbroytninum í ríkinum.

 

Tá eg so sá hann tosa við familju og borgarstjóra á donskum eisini, so helt  eg uppat við at vera irriteraður og bleiv beinleiðis illur. Hetta gav eina mynd av okkum føroyingum, sum undirdanigar danskarar, ið ikki hava sítt egna mál.

 

Hevði talan verið um onkra hissini komersiella kanal, so var hetta nokk bara pínligt og kiksað, men vit tosa fokkime um almennu public service støðina Danmarks Radio! DR hevur altso serliga ábyrgd, og eigur at vísa virðing fyri tí fjølbroytni, ið er millum danskar ríkisborgarar.

 

Eg skilji, at tað er týdningarmikið, at DR hyggjarin skilur, hvat hendur á skerminum, men var talan um ein breta hevði man uttan trupulleikar teksta eitt tílíkt innslag.

 

Herfrá skal ljóða eitt hart “fuck you” ella kanska føroyski pendanturin “ren meg” til Danmarks Radio.

One thought on “Undskyld mig, men fuck you DR!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *