Kringvarpið hevur kvett av sítt høgra og vinstra bein

Sjáldan havi eg hoyrt so vánaliga undanførslu, sum tá Annika Mittún kjakaðist við Árna Gregersen í sendingini Pressan í dag.

 

Mynd stolin av Kringvarp.fo

Árni Gregersen vísti á, at Kringvarpið hevur 60 mió á sínari fíggjarætlan, og at hetta eigur at røkka eitt sindur, og at tí var talan um skeivar raðfestingar, tá man velur ikki at hava tíðindasending í sjónvarpinum 7 vikur um summarið, heldur enn at spara aðrastaðni.

 

Annika Mittún Jacobsen kom við teirri undanførslu, at tey vóru bundin av public service sáttmálanum, ið sigur, at tey skulu raðfesta mentan eins væl og tíðindi. Hon segði, at hon hevði fingið boð frá Mentamálaráðnum, at um tvey fólk arbeiddu í Kringvarpinum, skuldi tað eina arbeiða við mentan, meðan hitt gjørdi tíðindi. Tí var hon noydd at skera Dag og viku.

 

At hon kemur sær at siga soleiðis. Kringvarpið hevur langt síðan skorið alla mentanarflatuna burtur, bert ein maður, Súni Merkistein arbeiðir við einari desideraðari mentanarsending, allar aðrar mentanarsendingar hevur leiðslan í Kringvarpinum avmontera. Vónandi er Súni væl løntur, tí hann er dugnaligur sum fáur, men neyvan man in Menté hava eina játtan á 30 mió.

 

Ja, man kann enntá siga, at sambært Anniku, hevði  mentan verðið raðfest við líka nógvum starvsfólkum, um bert tvey fólk arbeiddu í Kringvarpinum.

 

Gamaní har er tónleikur, og tað er at rokna sum mentan. Men hetta er mest sum ífylla eftir playlistum, ið síggja tónleik, sum reint popundirhald. Eingin viðgerð eingin dýpd. Tónleikasamskiparin í Kringvarpinum hevur enntá seinastu vikurnar argumentera fyri, at leikluturin hjá føroyskum tónleiki, ikki má gerast ov stórur.

 

Tá Kringvarpsstjórin velur at argumentera, at mentan og tíðindi eru tey bæði innihaldsligu beinini, ið Kringvarpið skal standa á, samstundis sum hon hevur avmontera mentanarflatuna, og nú skerð burt Dag og viku í 7 vikur, ger hon sjónligt, hvussu heilt galið tað er við raðfestingunum hjá leiðsluni í Kringvarpinum.

 

Eg skilji einki, men eg skilji teg, rappaði eg fyrstu ferð í 1996. Eftir at hava hoyrt Kringvarpsstjóran í dag, havi eg hug at umyrkja, tað til “Eg skilji einki, og slett ikki teg.

 

Hoyr innslagið við Árna Gregersen og Anniku Mittún Jacobsen,

 

Les mín blogg um manglandi mentanina í Kringvarpinum her

 

Hoyr annars hvat eg og Birgir Kruse halda um avtøkuna av Degi og viku her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *