Tungmálmur ’93: Betrayer

Fyrst í nítiárunum vóru heilt nógvir tungmálmsbólkar, ið spældu lániløg, ein av hesum var Betrayer, ið spældi harðan og larmandi tungmálm av tí tyngra slagnum.

Torkil Olsen úr Panic yvirtók leiklutin sum gittarleikari í Betrayer áðrenn Tungmálm '93.
Torkil Olsen úr Panic yvirtók leiklutin sum gittarleikari í Betrayer áðrenn Tungmálm ’93.

Hesin tungmálmsbólkurin við karismatiska oddamanninum Niels Arge Galán og ikki minnið spennandi gittarleikaranum Høgna Kragesteen imponeraðu á Futti á Ferð konsertunum og blivu tí bidnir um at luttaka á Tungmálmi ’93. Men áðrenn konsertina vóru bæði Niels Arge Galán og Høgni Kragesteen og trummuleikarin farnir úr bólkinum, tó fekk nýggi sangarin forfall, og Niels kom við aftur til hesa framførsluna. Gittarleiklutin hjá Kragesteen tók Torkil Olsen úr Panic sær av, og eisini Panic trummarin Petur Weihe Dalsgaard kom uppí bólkin.

Ólag er á ljóðinum á hesari upptøkuni, og okkurt stutt petti hevur ikki ljóð.

Teir, ið mannaðu Betrayer á hesari konsertini vóru Niels Arge Galán, sang, Torkil Olsen, gittar, Jón Brekku, gittar, Heini Lamhauge, bass og Petur Weihe Dalsgaard, trummur.

Í mars 1993 skipaði FUT fyri konsertini Tungmálmur ’93. Ein konsert við teimum bestu málms- og harðrokk bólkunum í Føroyum. Tungmálmur ’93 tók tráin upp eftir eftir Tungmálmi ’92, ið nakrir av harðaru føroysku bólkunum tóku stig til í 1992. Fyrsta árið vóru tað eg og Torkil Olsen, ið vóru høvuðsfyriskiparar, men av tí, at tiltakið ikki bar seg fyrsta árið, og tí eg var farin upp í nevndina á Føroya Undirhaldstónleikarafelag, FUT, so valdu vit at lata FUT yvirtaka tiltakið, ið hesaferð varð hildið í Ítróttarhøllini á Hálsi.

Framførslan hjá Lisa Sær Dupult

Framførslan hjá Oblivion

Framførslan hjá MC-Hár

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *