Stjelur B36 bóltar frá børnum?

Sum foreldur at børnum, ið venja og spæla fótbólt í Gundadali, er støðuga keypið av bóltum ein stór útreiðsla. Eitt er slitið, ið bóltarnir fáa við tíðini, tað kann man liva við. Men tað hendur í heilum undir venjing, at bóltar hvørja, onkuntíð enntá heilt nýggir bóltar.

 

So oman til Thomas Dam Ítrótt ella Sportigan at gjalda 300 kr. fyri ein nýggjan bólt. Tað er einki stuttligt, og fyri t.d. tey foreldrini, ið ikki fingu part í skattalættanum, er hetta ein útreiðsla, ið kann órógva illa, um hon er týtt.

 

Sonur mín spælir við HB piltum og man gjøgnum árini hava mist eitt stað millum 5 og 10 bóltar burt, eg lærdi skjótt at skriva navn og telefonnummar á teir, eins og flestu foreldur gera, hetta hevur havt við sær, at flestu bóltarnir eru komnir afturíaftur, nakrir aftan á nakrar dagar, aðrir eftir nakrar vikur og onkur eftir fleiri mánaðir.

 

Eg havi eisini sjálvur fleiri ferðir funnið bóltar og ringt til viðkomandi nummar, og fingið bóltin uppá pláss aftur.

 

Tí ergraði tað meg veruliga fyrst í mars, tá fíni EM bólturin hjá soninum hvarv undir venjing á Tórsvølli. Vit gingu runt allan vøllin og leitaðu, men ongastaðni var hann at finna. Eg væntaði sjálvandi, at onkur fór at gera vart við seg, tá tey funnu hann, tí navn og tlf. nr. vóru týðilig.

 

Tá sonurin so fór í B36 húsið í barnadiskotek fríggjakvøldið farna, varnaðist hann, at ein av bóltunum, ið var merktur til U12 Dreingir hjá B36, hevði hansara navn skrivað innanfyri B36 áskriftina.

 

Hann vildi sjálvandi hava bóltin við sær heim, men fekk at vita frá onkrum av teimum vaksnu, at henda bóltin átti B36.

 

Bólturin hjá MIkal
Sum tit síggja er U12 Dr skrivað útyvir navnið hjá Mikal og telefonnummarið.

Sunnudagin ringir so ein HB pápi til mín, hann hevði funnið bóltin í Gundadali, og gjørdi tað, sum eitt vanligt hampiligt menniskja ger, og ringdi á nummarið sum stóð á bóltinum. Deilig boð og eg eri takksamur móti hesum pápanum, nú bólturin aftur er komin til hús.

Eg noyðist nú við klúti og spritti at royna at fáa B36 áskriftina av bóltinum.

 

Eg má viðganga, at eg eri óluksáliga irriteraður inn á tann í B36, ið hevur tikið bóltin, og roynt at skrivað útvyir navn og tlf. nr., tað er sku ikki ok!

 

Á myndini síggja tit bóltin, vónandi kennur onkur í B36 hesa hondskriftina aftur, og fær fortalt viðkomandi, ið eigur hana, at hetta ikki er hóskandi atburður í einum stoltum ítróttarfelag við heimavølli í Gundadali.

 

Boðskapurin eigur at vera greiður: Vit stjala ikki bóltar frá børnum!

 

2 thoughts on “Stjelur B36 bóltar frá børnum?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *