Ein gongutúr við sjóvarmálan

dreingirnirFór ein túr oman í Sandagerð og Álaker í dag, gekk ein túr við synunum runt í fjørðuni og hugdu í hyljar o.a. Men hugdu eisini at flokkum av fólki, ið vóru komin oman at loypa á sjógv. Eg føldi ein tørv á at vísa synunum hjá mær hesa dylluna, og tosa um hetta, at man ikki skal lata seg kroysta til nakað, ið man ikki hevur hug til, og at eingin hevði krav uppá nakað frá teimum, um teir valdu ikki at fylgja avbjóðingini.

 

Beint tá eg kom oman, stóð ein genta um 10 ára aldur í stiganum niður í vatni í Álakeri, tvær vinkonur sótu innballaðar í handklæði. Meðan ein triðja filmaði. Hendan í stiganum hevði als ikki hug at loypa útí, og hinar eggjaðu henni at loypa útí. Alla tíðina meðan vit gingu oman, hoyrdi eg tær eggja henni til, og at enda stakk hon beinið í sjógvin, og rópti so nei, eg geri tað ikki.

 

Tá lat í henni, ið filmaði: “So skyldar tú mær eina biografbillett”, tað var ikki sagt í spølni, men sum eitt krav. Hin segði, nei, tað geri eg ikki, minst líka ísakalt, sum hin hevði sagt tað. Men fór eitt sindur útí og so uppaftur. Tað virkaði alt ódámligt, og vísir, hvussu trupult tað er hjá børnum at skilja hetta stuttliga vaksnaspælið.

 

Komin yvir í Sandagerð var eg vitni til, at Petri Tannklinikk tók hetta spælið til eitt nýtt støði við at avbjóða aðrar fyritøkur.  Well, eg sum hevði vóna, at Facebook aftur fór at blíva normal, má nokk liva við, at øll nú skulu loypa á sjógv umaftur í arbeiðsregi.

 

Men í tí eg gekk niðanaftur komu tvær mammur við synum oman, opinbart vóru tað synirnir, ið skuldu loypa á sjógv, tí løtu seinni stóðu dreingirnir í svmijibuksum, annar um 6-7 ára aldur umbestemmaði seg og segði, at hann ikki vildi, men mamman royndi at skumpa hann út eftir og segði “far nú!”.

 

Hetta er eitt áhugavert sosialt fyribrygdi.

One thought on “Ein gongutúr við sjóvarmálan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *